Benitex

Sajam u Turskoj – DOMOTEX Turkey, 10 – 13. jul 2023, Antalya

Sajam u Turskoj Domotex

DOMOTEX Turska će okupiti vodeće predstavnike industrije u Antaliji od 10. do 13. jula 2023. Prema podacima iz 2021. godine, ukupan izvoz tepiha iz Turske iznosi 3,2 milijarde dolara. Proizvodne grupe DOMOTEX Turske obuhvataju mašinski izrađene tepihe i sagove, ručno izrađene tepihe i sagove, tekstilne podne obloge (od zida do zida), elastične podne obloge, laminat, drvo i parket, vlakna, konac i tkanine, tehnologije postavljanja, čišćenja i primene, veštačku travu i podne obloge za sportske terene, mašine i tehnologije za postavljanje podova. Izlagačke kompanije će imati priliku da se sastanu sa nacionalnim i međunarodnim kupcima tokom izložbe.

Grupe proizvoda:

  • Mašinski izrađeni tepisi i sagovi
  • Ručno izrađeni tepisi i sagovi
  • Tekstilne podne obloge (od zida do zida)
  • Podne obloge za spoljnu upotrebu
  • Tehnologija čišćenja i primene
  • Mašine, alati i rešenja za stručne zanate
  • Parket, elastične i laminatne podne obloge

Sajam, na kojem će biti prisutne vodeće kompanije u industriji tepiha i podnih obloga, privući će veliko interesovanje kupaca iz Turske, Bliskog istoka, Turkih republika, Sjedinjenih Američkih Država i Indije. Izlagači iz mnogih zemalja širom sveta, posebno iz Irana i Indije, pokazuju veliko interesovanje za sajam. Na prethodnom izdanju sajma prisustvovalo je više od 200 kompanija i preko 18.000 posetilaca iz 103 zemlje.

Činjenica da je aerodrom Antalija blizu hotela i sajamskog prostora predstavljaće prednost za posetioce sajma. Očekuje se da će sajam ugostiti posetioce iz mnogih zemalja, s obzirom da postoji preko 250 direktnih ili povezanih letova do aerodroma iz preko 200 gradova iz Evrope, turkih republika i Bliskog istoka. Zahvaljujući više od 20 redovnih letova između Istanbula i Antalije, kao i redovnim direktnim letovima iz drugih gradova, DOMOTEX Turska lako je dostupan iz celog Turske.

Tema održivosti i recikliranja će biti snažno naglašena na ovogodišnjem izdanju sajma. Planirano je da se nova generacija proizvoda koja je prijateljska prema prirodi i proizvedena uz korišćenje ekoloških tehnologija, a koja je prošle godine privukla veliko interesovanje posetilaca, istakne još više.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *